Skip to content

Dumbravita - Brasov Site  Natura 2000

Home arrow Despre aria protejata arrow Proiecte arrow Proiect Matra Knip 2007
Proiect Matra Knip 2007

Proiect cu finantare internationala in Aria de Protectie Speciala Avifaunistica „Complexul Piscicol Dumbravita”


 Societatea Ornitologica Romana a castigat in aceasta vara un microproiect Matra Knip, intitulat: „ Complexul Piscicol Dumbravita – un viitor Sit Natura 2000”, finantat de Ambasada Olandei la Bucuresti. Valoarea acestuia este de cca. 7000 euro.
 Proiectul are doua componente de baza. Prima este componenta de cercetare care  consta in realizarea documentatiei stiintifice standard pentru declararea zonei ca Sit Natura 2000 – adica arie naturala protejata de importanta europeana, conform cerintelor Uniunii Europene. Cercetarea cuprinde colectarea datelor din teren (date privind flora, fauna şi habitatele), analizarea datelor si intocmirea documentatiei standard Natura 2000, precum si realizarea hartilor in sistem GIS. La aceste actiuni participa si cadre didactice ale Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere Brasov. O alta latura importanta este constientizarea populatiei locale si a cetatenilor care au tangenta cu aria protejata (pescari, turisti, agenti economici etc.) asupra existentei acesteia şi necesitatii de protectie a zonei si de asemenea educatia ecologica a copiiilor din Dumbravita.
 In cadrul proiectului s-au realizat mai multe panouri informative şi de avertizare, pliante bilingve, un ghid brosură care descrie aria protejata (acesta cuprinde date despre atractiile naturale, turistice, comunitatea locala si activitalile sale durabile, activitate de baza practicata aici – piscicultura etc.), un film documentar de scurt metraj etc.                                                                      

 

Harta de acces

Advertisement
Advertisement
Advertisement