Skip to content

Dumbravita - Brasov Site  Natura 2000

Home arrow Articole de presa arrow EuroBirdwatch 2008
EuroBirdwatch 2008

EuroBirdwatch  `08 

Ziua Europeană a Observării Păsărilor

EuroBirdwatch (Ziua Europeană a Observării Păsărilor) este un eveniment anual organizat de partenerii naţionali ai celei mai mari organizaţii de protecţia păsărilor din lume - BirdLife International în întreaga Europă şi oferă o excelentă oportunitate de a admira frumuseţea păsărilor în mediul lor natural.
A devenit deja o tradiţie pentru Societatea Ornitologică Română (SOR) ca în fiecare an să organizeze, ca partener al BirdLife International în România, Ziua Europeană a Observării Păsărilor.
Sucursala Braşov a SOR va concretiza acest eveniment devenit tradiţie, printr-o ieşire în aria protejată de la Dumbrăviţa, Sit Natura 2000 şi singura Zonă Umedă de Importanţă Internaţională din centrul ţării (www.dumbravita-natura2000.ro ). Scopul acestei acţiuni este de a face cunoscută publicului larg natura minunată ce ne înconjoară, peisajele deosebite şi pasările care fac popas aici în lungul lor drum al migraţiei.
Toate speciile observate şi numărul exemplarelor recenzate vor fi notate în fişe de observaţii, care vor fi trimise către SOR din toată ţara şi apoi centralizate la nivel european de SOS/BirdLife Slovacia, coordonatorul european al evenimentului.
Aşadar, membrii SOR – Sucursala Braşov invită toţi iubitorii de natură să participe sâmbătă 4 octombrie, la o plimbare în aer liber şi astfel să descopere plăcerea Birwatchingului.
Păsările aflate la distanţă vor fi observate cu aparatură optică de apropiat (binoclu, lunetă), iar pasionaţii de fotografii vor avea ocazia imortalizării peisajelor şi faunei tipice zonei.
Întâlnirea va avea loc în centrul comunei Dumbrăviţa, la ora 10.
Pentru detalii, vă rugăm contactaţi organizaţia noastră la adresa de e-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Vă aşteptăm cu drag la Dumbrăviţa !