Skip to content

Dumbravita - Brasov Site  Natura 2000

Home arrow Despre aria protejata arrow Educatie ecologica arrow EuroBirdwatch 09 - Ziua Europeana a Observarii Pasarilor
EuroBirdwatch 09 - Ziua Europeana a Observarii Pasarilor
EuroBirdwatch  09 – Ziua Europeană a Observării PăsărilorEuroBirdwatch (Ziua Europeană a Observării Păsărilor) este un eveniment anual organizat de partenerii naţionali ai celei mai mari organizaţii de protecţia păsărilor din lume - BirdLife International şi oferă o excelentă oportunitate de a admira frumuseţea păsărilor în mediul lor natural. Anul acesta evenimentul este coordonat de BirdLife Olanda, având ca temă necesitatea conservării habitatelor folosite de păsările migratoare în drumul lor din Europa spre Africa.
Sucursala Braşov a SOR va organiza în baza tradiţiei existente, o ieşire în aria protejată Dumbrăviţa, Sit Natura 2000 şi singura Zonă Umedă de Importanţă Internaţională din centrul ţării (www.dumbravita-natura2000.ro), aflată atât de aproape de Braşov. Ca în fiecare an, vom face cunoscută publicului larg această minunată zonă cu peisajele deosebite şi pasările aflate acum în drum spre locurile de iernare.
Speciile observate vor fi notate în fişe de observaţii standardizate, care vor fi  trimise către SOR şi apoi centralizate la nivel european de coordonatorul european al evenimentului.
Aşadar, membrii SOR – Sucursala Braşov invită toţi iubitorii de natură să participe duminică 4 octombrie, la o ieşire în aer liber pentru a ne bucura de culorile toamnei şi de înaripatele pregătite de plecare spre ţările calde.
Întâlnirea va avea loc pe malul lacului, la ieşirea din comuna Dumbrăviţa spre Satu Nou, ora 10.
Păsările aflate la distanţă vor fi observate cu aparatură optică de apropiat (binoclu, lunetă), iar pasionaţii de fotografii vor avea ocazia imortalizării peisajelor şi faunei tipice zonei. Rugăm posesorii de binocluri să nu le uite acasă.
 
Pentru detalii, vă rugăm contactaţi organizaţia noastră la adresa de e-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. sau la telefon 0722 790881 (Dan Ionescu) sau www.dumbravita-natura2000.ro .


Vă aşteptăm cu drag la Dumbrăviţa !

Conf. dr. ing. Dan Traian Ionescu
Coordonator Sucursala Braşov a SOR