Skip to content

Dumbravita - Brasov Site  Natura 2000

Home arrow Despre aria protejata arrow Educatie ecologica arrow Ziua Pasarilor serbata in 5 aprilie la Dumbravita
Ziua Pasarilor serbata in 5 aprilie la Dumbravita
Ziua Pasarilor la Dumbravita
   Intr-o zi superba de duminica, peste 100 de persoane au fost prezente in aria protejata de la Dumbravita cu ocazia Zilei Pasarilor, organizata de Societatea Ornitologica Romana (SOR) - Sucursala Brasov, in colaborare cu Scoala Generala Dumbravita si SC Doripesco SA.
   Din totalul participantilor, 30 au fost copii de la Scoala Generala Dumbravita care au aflat numeroase noutati despre viata pasarilor, despre migratie si despre cum putem sa protejam natura. Actiunea a inceput pe malul lacului de acumulare, int-o zona panoramica de unde se poate admira peisajul de primavara. Membri SOR au facut o scurta prezentare care s-a adresat in special copiilor, iar apoi cu ajutorul celor patru lunete montate dar si a determinatoarelor de pasari, toti participantii au putut sa recunoasca pasarile de pe lac si au aflat aspecte interesante din viata acestora. Copiilor li s-au oferit pliante despre aria protejata si din partea Bibliotecii Judetene Brasov (Dna Popescu Claudia), ecusoane  si alte materiale.
   A doua parte a actiunii s-a desfasurat in complexul de heelestee Doripesco si a vizat atat observarea pasarilor cu binoclul, cat si fotografierea naturii (peisaje, plante, animale). Cele mai interesante pasari observate au fost: egreta mare care se pare cuibareste din nou pe un helesteu, starcu rosu, ferestrasul mic, uliganul pescar, fugaciul de tarm.
     Mass-media a participat prin trei televiziuni (Realitatea Brasov, RTT, TVS Holding), iar actiunea a fost mediatizata si in presa scrisa - le multumim pe aceasta cale pentru sprijinul acordat.
    La incheierea acestei actiuni, SOR - Sucursala Brasov multumescte tuturor participantilor si celor care s-au implicat in organizarea acesteia si va asteapta sa luati parte la urmatoarele actiuni din "Delta Brasovului".
 
SOR - Sucursala Brasov